Bijeenkomst “Kerkmuziek Deel II”

Na het succes van de vorige muzikale RKJ-avond was op dinsdag 2 februari een nieuwe RKJ bijeenkomst over kerkmuziek. Deze avond werd wederom begeleid door Robert van Herk, dirigent van de Schola Cantorum. Deze avond was een zogenaamde meeneem-avond, waardoor we een aantal nieuwe gezichten (nou ja, nieuw) in ons midden hadden.

We begonnen de avond zoals altijd met een maaltijd, ditmaal spaghetti carbonara verzorgd door Nico en ons nieuwe lid Madelief. Daarna was het tijd voor het inhoudelijke deel van de bijeenkomst. Robert van Herk vertelde ons over de kerkmuziek in de Renaissance, over Mozart, zijn Requiem en zijn invloed op de kerkmuziek. Na een kop koffie, thee en een overheerlijk stukje taart was het tijd voor een quiz. De quiz bestond uit het raden van muziekstijlen, van Gregoriaans tot modern, en componisten, van Mozart tot Lloyd Webber. Gaandeweg bleek dat onze pastoor Tjeerd niet alleen veel verstand heeft van geloof, Bijbel en bier, maar ook van kerkmuziek!

De avond werd verder voortgezet met een kort gebed in de kerk, begeleid door liederen uit Taizé. Hierna was het tijd voor de afsluitende borrel, waarbij onder het genot van een biertje, wijntje en frisje werd gekletst, gesjoeld, piano werd gespeeld én gezongen. Het bleef zodoende nog lang gezellig in ons honk!