RKJ Weekend Rotterdam

Dit weekend was het dan eindelijk zo ver: Hét langverwachte RKJ weekend!

Op vrijdagavond verzamelde de groep op de “Marie Galante” in Rotterdam alwaar het weekend werd aangevangen met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd en het inruimen van, jawel, de aanwezige vaatwasser was het tijd voor een vragenspel om elkaar nog beter te leren kennen.
De avond werd afgesloten met een gebedsmoment in de Eendrachtskapel, onze gast-kerk voor het overgrote deel van het weekend.


Na het avondgebed was het tijd terug te keren naar ons tijdelijke thuis alwaar spoedig de kajuiten werden opgezocht.


Na een goede nachtrust waarbij we in slaap zijn gewiegd door de deining van het schip was het zaterdagochtend tijd voor het volgende programmaonderdeel: een stilte wandeling. Bij deze zwijgzame wandeling was er de gelegenheid na te denken over een hier speciaal voor aangereikte Bijbeltekst.


Na het ontbijt was het tijd om naar de Eendrachtskapel te vertrekken voor de catechese. Pastoor Tjeerd Visser besprak met ons wat we nu precies vieren in de Goede Week én waarom. In plaats van met elkaar napraten, ging ieder zijn eigen weg, om in stilte te overwegen wat het geloof voor jou betekent. Maar ook hoe je je geloof sterker zou kunnen maken én hoe de RKJ hier bij zou kunnen helpen.


Na een korte evaluatie was het tijd voor de lunch, waarna we met elkaar hebben gepraat over de toekomst van Solo Dios. Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed, wat zou je graag nog zien gebeuren en hoe zie jij RKJ Solo Dios over 5 jaar? Het zijn een aantal van de onderwerpen die aan bod kwamen.
Alle ideeën zijn op memo blaadjes verzameld, en een aantal punten werden extra uitgelicht om met elkaar over te spreken.


Om de dag iets luchtiger te eindigen, werd de groep verdeeld in een meiden en een jongens team die vervolgens losgelaten werden in Rotterdam voor een fototocht. De opdracht was heel simpel: vind de foto, en maak de foto nogmaals, maar dan mét de groep op de foto. Kwam er een goede foto terug bij de groepsleider, kreeg de groep een letter waarmee vervolgens een zin gemaakt kon worden.
Waar de mannen het tempo net iets hoger hadden liggen, scoorden de vrouwen punten voor creativiteit door zelfs een keer te filmen!
Bij terugkomst op de boot wachtte de kombuis op ons en konden we aan de slag voor het avond eten. Na het eten was er dagsluiting in de Eendrachtskapel, waarna we een café in zijn gedoken om gezellig met elkaar na te kletsen.


De zondag begonnen we gezamenlijk de Goede Week met het bijwonen van de palmzondag viering in de HH Laurentius en Elisabeth kathedraal. Na de mis liepen we weer terug naar de haven voor lunch in het zonnetje, waarna het tijd was om onze spullen te pakken.


Na een mooi, verdiepend en enerverend weekend verlieten we de steiger en ging ieder weer zijn eigen weg naar huis. Maar wel nieuwe, mooie ervaringen rijker.